Less på att alltid vara sjuk

Jag blir så fruktansvärt less på detta mående! :( jag fattar inte.. jag kan vara hyfsat frisk i typ två-tre veckor, sen slår det till igen och jag blir sängliggandes. Orkar ingenting och snoret rinner konstant.
 
Barnmorskan och dom på hälsocentralen säger att dom inte kan göra någonting och att det är vanligt att man har dåligt immunförsvar under graviditeten, må så vara men jag har varit såhär sjuk en gång i månaden nu sedan december! Det känns inte normalt någonstans. Jag ska till barnmorskan på måndag och får se vad hon säger då, men jag orkar inte ha det såhär längre. Inte minst för ekonomin, det kostar ju att vara hemma och sjuk och ingenting man direkt vill vara. Suck. Irriterad haha!
 
Jag var supersjuk i slutet på februari, fick ju åka in till vårdakuten då jag hade andningssvårigheter, fick bricanylspray och det har jag även tagit nu och det har hjälpt lite åtminstone. Var sjuk någon vecka in på mars men sen har det hållit sig ganska bra faktiskt.. har såklart varit snorig och haft halsont, men det har varit helt okej ändå för jag har fått sovit hela nätterna (förutom att gå upp och kissa pga graviditeten). Jag började ju med ingefärashot och sen dess har jag tagit en varje kväll, vågar inte ta mer för det är inte bra då man är gravid att ta för mycket. Och det hjälpte ju till en början, men jag har ju fortsatt tagit det men nu slog det till ändå.. :/ Kan knappt sova på nätterna, vaknar av att jag inte kan andas och att  det rinner konstant ur näsan, så fräscht..
 
Har fått i mig lite lunch nu, jobbigt att stå och laga mat när man är kass, men men.. ska ta en alvedon nu och ställa mig och göra mer ingefärashot.
 
Du lilla filur, det är du som gör mig så sjuk hela tiden :( hoppas du får bra immunförsvar iallafall :p det är bra tur att du är finast i världen.
 
 

Gravid v.24 (23+2)

Jag har så svårt att förstå att vi ska ha en liten bebis hos oss om bara några månader! Det känns helt overkligt, någon som vi ska ta hand om, uppfostra, älska. Jag har fortfarande svårt att förstå att jag har en bebis i min mage, trots att jag känner rörelser och sparkar flera gånger om dagen! Och vi har sett den fem gånger på ultraljud, men ändå är det så svårt att greppa. Det är så stort.
 
Jag är en sån person som tänker långt fram i tiden, jag har redan börjat tänka på första gången man ska lämna ifrån sig bebis (vilket förmodligen kommer dröja om jag känner mig rätt..), tänk första gången bebis ska börja på förskolan? Okej, det är typ två år dit men ändå.. Det gör ont att tänka att man inte ska spendera hela sina dagar med det bästa och värdefullaste man har, att lämna ifrån sig den som man älskar mest. Usch, jobbiga tankar men en dag kommer det bli verklighet. Men först kommer både jag och F njuta av föräldraledighet med den lille ärtan.. haha, vill säga ärta för det är typ så stor den är för mig.. men i själva verket är ju bebis närmare 30 cm lång nu! Absolut ingen liten ärta alltså, hihi.
 
När jag kollar och jämför bilder med hur stor bebis är nu jämfört med i början, förstår jag varför jag måste springa på toa minst en gång i timmen vaken tid, och två ggr på nätterna. Kissblåsan trycks ihop väldigt mycket numera! Kissblåsan är den rosa saken nedanför livmodern (om någon var osäker :p)
 
Här är vecka 4.
V24
 
 

Gravid v.23 (22+4)

Nu har jag bestämt mig för att söka graviditetspenning, så håller på knåpa på det nu. Sen får vi se om jag känner att jag behöver gå 25 maj eller om jag kan jobba längre, 25 maj är jag iaf i v.32 så det är två månader innan bebis är beräknad. Vi får se om jag lyckas övertyga dom om att mitt jobb är fysiskt jobbigt ;p för det är det verkligen.. Finns ju liksom ingen tid för paus förutom sin lunchrast, vilket man ibland inte har beroende på hur man jobbar. Man måste alltid vara alert och redo att resa sig upp från till exempel golvet om det är någon som är påväg att göra illa sig eller någon annan.
 
Annars så är det väl bra, har som vanligt ont i ryggen och fogarna.. idag har vi varit en sväng till birsta och stan så det har blivit mycket gå och lite vila. Men hittade nya mammaleggings som jag köpte, köpte de från Lidl för någon månad sen men dom är för stora så nu lessnade jag haha! Men dom nya blir nog kanoners, från HM.
 
Bebis är numer 28 cm lång från huvud till tå :)
 
 
  
 
Visa fler inlägg