Gravid v.11 (10+6)

Så har ytterligare några dagar passerat! Imorgon går jag in i vecka 12. Häftig känsla.
 
Idag har vi faktiskt fått se bebisen igen! Jag fick en återbudstid på kvinnokliniken då jag hade lätta cellförändringar, och de ville kolla upp det så tidigt som möjligt. Så efter cellprovet och knipsningen så fick vi se våran lilla bebis. Vi fick se hur den hoppade runt där inne och hjärtat slå. Så häftigt :)
 
Nu kan jag slappna av lite till, var ju inte längesen vi var dit (v 7+5), men den hade växt och hon mätte till den veckan och dagen jag trott, så står kvar på det :)
 
Symptomen är fortfarande inte så starka, lite illamående ibland men absolut så man kan leva med det. Men ibland hugger det till i magmusklerna och ligamenten. Men men det klarar jag också haha!
 
En dålig bild, men jaja :) huvudet är till höger iallafall. Strecket där är mätningen. Bebisen är strax över 4 cm lång.
 
 
 
 

Gravid v.10 (9+0)

Så har ytterligare en vecka gått! Tycker ändå det går fort, och skönt är väl det :) både dagarna och veckorna går superfort, så snart är det julafton också.
 
Mitt illamående har kommit tillbaka känns det som :/ det försvann typ i vecka 7, men idag har jag mått lite illa faktiskt.. inte så jag vill spy men jag mår knepigt! Hoppas lilla pyret där i magen ligger och gror på bra, har lite molvärk idag så det växer nog på en massa.
 
Annars mår jag helt okej, trött som vanligt men jag har läst att det kan börja bli bättre nu, så jag hoppas verkligen på det! Det är så påfrestande för hemmet att vara trött, orkar typ inte städa annat än när jag slutar tidigt.. och det gör man ju inte så himla ofta ändå. Har haft stora problem med att somna fram tills typ nu, nu är jag såå trött då jag lägger mig i sängen och jag somnar faktiskt efter typ en kvart bara. Innan har jag kunnat få vänta i 1-2 timmar innan jag somnat. Men hoppas det är över nu :p men vaknar fortfarande på nätterna..
 
I tisdags (den 13e) var jag på ett mini-inskrivningssamtal hos barnmorskan. Det var även hon som tog cellprov på mig i oktober. Hon är så himla go! Jätteglad att jag fått en bra barnmorska, det enda som är synd är att jag inte kan ringa henne direkt.. så jag blir lite osäker på hur jag ska göra faktiskt :/ men det är så smidigt att slippa åka buss dit, det tar bara 10-15 minuter att gå hemifrån, går ju jättefort att ta sig dit :) nästa gång jag ska dit är efter mitt ul den 12 januari, så ska på riktig inskrivning den 17 januari.
 
Iallafall så tog hon ett rör med blod, skulle skicka in för något.. hoppas det är bra och inget fel iallafall. Annars så småpratade vi lite och sådär, jag hade inte så mycket frågor haha! Hon sa att det kändes bra iaf och det tyckte jag med :) hon räknade ut att bf datum är 19 juli. Så eventuellt är jag i vecka 9+2, men jag räknar 9+0.. man kan ju bli tillbakaflyttad med, så stannar på det datumet.

Gravid v.9 (8+0)

Så var ännu en dag förbi! Dagarna går faktiskt sjukt fort, inte mig emot då jag vill att det ska gå fort :) I tisdags (för två dagar sedan) var vi och gjorde ett VUL (vaginalt ultraljud). Var sååå nervös innan, både för att få dåliga besked och för att det skulle göra ont. Det gjorde inte det minsta ont och vi fick bra besked :)
 
Det började med att en sköterska tog mitt blodvärde, det låg på 153 och det var jättebra sa hon. Skönt att höra! Sedan fick vi komma in och så frågade läkaren lite frågor om graviditeten och sådär. Sedan kikade vi, fick se det lilla livet som faktiskt ligger i min mage.. helt underbart! Hjärtat fladdrade på, dock såg inte jag det då jag låg på så konstigt sätt.. Men Fredrik såg det, och läkaren såklart!
 
Vilken lättnad det var efteråt. Kunde åka och jobba med lite ny och positiv energi.
 
Idag gick jag in i en ny vecka också, om det nu stämmer. Ska till barnmorskan på tisdag och då tänkte jag prata med henne om uträkningen osv, se vad hon tänker.
 
 
Här ligger världens finaste lilla (kan man verkligen säga, bara 1-1,5 cm lång!) plutt. Så häftigt iallafall att man kan se var huvudet är (till höger påbilden) och var kroppen går.
 
Visa fler inlägg