Gravid v.19 (18+5) IGEN!

 
 
Vi var på Rutinultraljud i torsdags, det gick inte riktigt som planerat tyvärr.. bebis ville inte alls visa upp sig och barnmorskan var oerfaren. Så vi måste tillbaka den 8 mars för att kolla igenom resten av checklistan. Blev även flyttad bakåt i veckorna så istället för att vara i 19+0 som vi trodde var jag i 18+2 då. Men det tror jag inte alls på, för nu växer bebisarna i sin egna takt. I början gjorde jag ju ett ul som visade prick på den dagen som det var, 10+6 och det stämde överens med mina och mina appars uträkningar. Så tror det bara är en lite mindre bebis än vad den ska vara. Men det är ju bara lyssna på dom och vad dom säger, haha! Så nu är jag i vecka 18+5. När vi ska dit nästa gång är jag i vecka 20+1. Hoppas bebis är medgörlig och att vi får en annan barnmorska..
 
Annars så mår jag helt okej, har börjat kunna sova på mage igen vilket gör att jag tror bebis ligger långt bak mot min rygg. För tidigare så har det gjort ont att ligga på mage och varit obehagligt.
 
Vi var in och beställde vagn igår på Babyproffsen! Det blir en Crescent Comfort i färgen Grey Melange, sååå snygg. Sedan beställde jag skötväska, myggnät och regnskydd. Det kan ju vara bra att ha kom jag på :p haha
 
 
 

Gravid v.19 (18+3)

Ååh, när ska jag få bli frisk då?! Kommer ju aldrig bli fri denna förkylning :( nu har det dragit sig till lungorna också.. kan knappt andas känns det som, och halsen har börjat värka.. men det blir jobb till veckan iallafall, och så hoppas jag att det blir bättre och inte sämre.
 
Idag jobbar Fredrik trots att det är helg, så jag klev upp då han åkte vid halv sju. Har sedan dess diskat och ätit frukost och plockat lite här hemma. Ska städa lite mer ifall vi skulle få besök i eftermiddag, så det ser hyfsat ut iallafall :p
 
Annars så mår jag faktiskt jättebra i kroppen, av graviditeten då. Känner av det liite i ryggen men det är inte så jobbigt nu, gissar dock på att det är för att jag inte har jobbat haha!
 
Bebis är nu ca 20 cm långt mellan huvud och fot, väger 170 g i början av veckan och 220 g i slutet av veckan. Nu är det bara fyra dagar innan det är dags för rul! så spännande.. hoppas bebis är frisk och att allt ser bra ut, och att vi kan få en liten tjuvkik på vem det är som gömmer sig där inne. Hoppas vi kan få veta :)
 
Näe nu ska jag röja lite mer här hemma bland alla saker.. vi har för liten lägenhet för alla våra grejer!
 
 

Rastlös!

Åh jag är såååååå rastlös.. jobbigt om jag skulle få mycket foglossning eller andra problem i graviditeten som gör att jag måste gå tidigare från jobbet än tänkt, kommer börja klättra på väggarna här hemma isåfall..
 
Andra dagen hemma idag med förkylning och jag är så himla trött på det, började städa lite igår men insåg att det var för jobbigt även om jag tog det i lugn takt. Så det bästa är väl att bara vila och sitta still i princip. Men det är så tråkigt och tiden går fruktansvärt långsamt. :/
 
Jag tror att jag behöver vara hemma resten av veckan, är inte direkt bättre och då blir jag väl aldrig frisk, om jag går tillbaka innan. Det är lustigt det där, med barn så är man så noga med att dom inte ska vara sjuka på förskolan (vilket det iofs alltid finns, förkylda barn alltså) och dom ska vila upp sig rejält.. men med en själv är man inte lika noga? knepigt. Iofs så har ju vi vuxna lite bättre hygien och smittar förhoppningsvis inte lika lätt som barn gör.
 
För att fördriva tiden igår så nätshoppade jag lite iallafall. Tanken var att bara köpa ett gravidbälte till bilen men det blev lite annat med. Vi har bestämt vilket skötbord vi ska ha så då klickade jag hem en skötbädd också :)
 
Skötbädden. Så fin tycker jag :D älskar ju vitt och grått!
En gallerfilt, betyder alltså att det är "hål" i filten. Man ska ju aldrig använda till exempel en fleecefilt till ett nyfött barn.
En blöjhink. Med sån som snurrar ihop blöjorna. Eftersom skötbordet kommer stå i bebisens rum vill jag inte att det ska stinka bajs, men det lär det väl göra ändå när den börjar äta riktig mat! :p men det minskar ju lite på lukten åtminstone. Annars kan man ju ha blöjhinken på toaletten, om man orkar gå dit och kasta blöjan.. haha, mycket funderingar nu på det praktiska :) men det ska ju funka också. Dock tror jag att man ändå kanske vill lägga bajsblöjan i en annan påse innan man kastar i denna? jaja, vi får se. Det blir nog bra!
 
Allting utom gallerfilten var det ganska bra rea på (mellan 20-60%) så det var bra köp tycker jag.
 
Visa fler inlägg